Followers

Sembang-Sembang


ShoutMix chat widget

Sudah Lama Tak Menulis

Assalamualaikum.... sudah lamanya rasanya blog ini x diupdate. Bkn apa, ini disebabkan kesibukan sebagai seorang khalifah di muka bumi ini. Tetapi ini tidak boleh dijadikan sebagai satu alasan untuk kita mengabaikan tangggungjawab yang lain.

Pd post kali ini, saya bkn ingin bercerita tntg byk isu, tetapi cuma sekadar utk berkongsi pendapat atau pandgan sekadar yg mampu tntg isu yg berlaku di malaysia dan di luar malaysia sendiri. utk isu di malaysia, sekarang ini sibuk diadakan pemilihan agung umno. pd pemilihan kali ini, kita akan menerima seorng lg pm bru iaitu pm yg ke6 bg menggantikan pm kta yg skrg ini iaitu YAB DS Abdullah Ahmad Badawi. Saya x mhu komen tntg siapa calon yg akn menjd pm ke6 itu, ttpi dihrpkan penggntinya seorng yg berwibawa.

Tntg prk bg kedua-dua bukit masing2 di kedah dan perak serta satu batang di sarawak, diharap dpt dilakukn dgn bersih tanpa ada sebarang komen apabila berakhirnya prk tersebut. diharap juga layanan dapat diberikan kepada setiap parti yg bertnding tanpa mengira mereka kerajaan atau pembangkang kerana negara kita merupakan negara berdemokrasi,pemimpin bijaksana(lirik lagu juara pasukan dikir barat sekolah dulu time buat persembahan hari kemerdekaan..heehee). oleh itu, kebebasan perlu ada kepada mereka supaya adil dan rakyat dapat memilih pemimpin mereka sendiri.

About this blog


jadilah seperti burung terbang di langit yang pandangannya begitu luas dan bukannya katak di bawah tempurung yang pandangannya tidak ke mana

Masa Ibarat Pedang

Menghitung Hari

Temui Aku Di Facebook